Over

Pascal Fredrik is een ondernemer, motivatiespreker en trainer/coach op het gebied van empowerment door zelfinzichtanalyse. Met zijn evenementen wil hij mensen verbinden en ze stimuleren het beste uit zichzelf te halen. Naast zijn activiteiten als spreker en trainer/coach is hij ook mede-eigenaar van Internationaal Ambitieus. Het onlineconsultancyplatform dat verbinding legt tussen ondernemers van de 9 landen waar het Nederlands 1 van de voertalen is. Ze organiseren o.a. handelsmissies en events op het gebied van internationaal ondernemen.

Begin

Pascal is in zijn twintiger jaren als hij na zijn studie HBO Communicatie, met de specialisatie Management & Advisering, terechtkomt in de wereld van Werving & Selectie. Hij herkent zich in de rol van bemiddelaar. Al op jonge leeftijd heeft hij een verregaande interesse in wat mensen drijft en legt hij zoveel mogelijk diepgang in zijn werk. Dit komt ten goede aan de vele sollicitatiegesprekken met kandidaten, adviesgesprekken met opdrachtgevers en het bemiddelen tussen werkgever en werknemer. Mensen verbinden is wat hem aanspreekt in zijn werk. Dit komt voort uit zijn sterke rechtvaardigheidsgevoel. Het valt hem op dat er achter de schermen een smerig spel wordt gespeeld, waardoor sommige kandidaten geen eerlijke kans krijgen. In zijn rol als Recruiter neemt hij zich nu voor om vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar aan te laten sluiten, zodat opdrachtgevers niet meer om kandidaten heen kunnen. Door de vraag in kaart te brengen, weet Pascal wat hij moet doen om succesvolle matches te realiseren. Hij verandert zijn stijl bij de sollicitatiegesprekken en doet in plaats van een interview een coachingsessie. Hij speelt in op de emoties van zowel de opdrachtgever als de kandidaat en hij merkt een positief resultaat. Dit is Pascal's eerste kennismaking met resultaat behalen door verandering van gedrag.

Verdieping

Hij besluit zich te verdiepen in zelfontwikkeling om dit talent tot een specialisme te ontwikkelen. Van de vele cursussen, seminars en workshops tot de succesboeken. Pascal voelt zich als een vis in het water in de wereld van persoonlijke ontwikkeling en groei. Hij doet een grondige zelfstudie met boeken zoals onder andere Napoleon Hill's 'Think and grow rich', Michael Losier's 'De wet van de aantrekkingskracht' en Stephen Covey's '7 eigenschappen van effectief leiderschap'. Na in een zelfontwikkelingsgroep te hebben gezeten neemt zijn ontwikkeling een ware spurt en zo leest hij bijna 20 boeken in 1,5 jaar tijd. Een groot verschil met voorheen, waar hij maar 1 boek per jaar las.

Economie

Eind twintig krijgt Pascal te maken met de crisistijden. Bedrijven nemen sporadisch mensen in vaste dienst en zo krijgt Pascal steeds het maximaal aantal contracten voor bepaalde tijd, maar een contract voor onbepaalde tijd wil maar niet lukken. In het laatste jaar oriënteert hij zich op het ondernemerschap om te kijken of het wat voor hem is. Na een jaar netwerken en ondernemersbijeenkomsten bij te wonen, besluit hij voor zichzelf te beginnen. Zijn visie en overtuigend geloof in eigen kunnen wegen in combinatie met de onzekere vooruitzichten in loondienst leiden hem tot dit besluit. In het begin doet hij dit nog binnen het werkveld Recruitment, maar al gauw brengt het ondernemerschap hem richting de wereld van consultancy en coaching. Qua zelfontwikkeling vindt Pascal niet meer de inspiratie die hem naar het volgende niveau brengt. Totdat hij op Tony Robbins stuit.

Vuurloop

Als #1 motivatiespreker en lifecoach ter wereld maakt Tony allereerst indruk met zijn speech 'Waarom we doen wat we doen'. De raakvlakken van de 6 levensbehoeften wekken Pascal's interesse. Hij past het, op dat moment nog in loondienst, toe in zijn werk als Recruiter. Na een overtuigende preview van het levens-veranderende seminar 'Unleash the power within' besluit Pascal om het vierdaagse event bij te wonen. Op de 1e dag van het seminar wordt Pascal geconfronteerd met de uitdaging om over vuur te lopen. Vanaf dat moment zou zijn leven nooit meer hetzelfde zijn...

Het is het hele seminar wat ongekende indruk op Pascal maakt, maar de fysieke ervaring van het lopen over vuur is wat hem in staat stelt zich te bevrijden van zijn beperkende overtuigingen en zichzelf te conditioneren voor succes. En met resultaat! Nu wil hij anderen helpen bij het behalen van hun doelen. Het begin van Pascal Fredrik Company is gemaakt...